Uppdatera PHP-version – Webshop & Hemsida

Behöver ni uppdatera er Prestashop- eller Opencart-shop så att den fungerar med senaste PHP-version 7.4 eller 8.0?

På bilden nedan har vi sammanställt vilka PHP-versioner som behöver åtgärdas omedelbart, snarast eller som har gott om tid kvar innan de behöver uppdateras.
Det är säkerhetsuppdateringarna som slutar att rullas ut inom kort för den som behöver uppdateras snarast. Det betyder att er webshop kan hamna i allvarliga säkerhetsrisker.

De PHP-versioner som behöver uppdateras omedelbart har redan gått ut sedan länge och de utgör både en säkerhetsrisk och kan börja ställa till det med synliga felmeddelanden och felformaterad grafik mot besökaren.

Prestashop - Uppdatera PHP-version - End-of-life cykel 30 november 2020

Se alltid till att ha en aktuell PHP-version för att vara säkra. Speciellt viktigt är det ju för dig som har en webshop där pengar-transaktioner sker. Ni blir själva ansvariga om någon incident inträffar om ni inte håller koll på detta. Låt oss hjälpa er att vara på säker mark.

Det kommer alltför ofta som en chock för många när ens webbhotell hör av sig med att närmaste PHP-version har utgångsdatum (s.k. ”End of life”). Just nu är det PHP-version 7.3 som är kritisk då den aktiva supporten avslutades redan 2020. Nu skickar de bara ut säkerhetsuppdateringar fram till 6 december 2021. Då PHP-version 7.3 når sin ”end-of-life”-cykel.

Har man otur så kan ens Tema eller moduler göra så att hela shopen helt slutar eller delvis slutar att fungera bara över natten när en webbhotells ”tvingande” uppgradering av PHP-version sker.

Installera senaste PHP-version för din webshop
PHP-versionernas definitiva End-of-life-datum

Vi hjälper er gärna med att uppdatera PHP-version. Vissa shopar går att göra mindre ändringar på för att allt ska fungera men tyvärr är det för många så att ett större arbete krävs. I många fall när det gäller Opencart eller Prestashop så måste vi migrera över er shop till en nyare installation. Detta då många helt enkelt sitter på en för gammal version som inte är kompatibel med PHP-version 7.x.

Vi har utfört migreringar i många år och har en väl utvecklad modell för detta. Det gör att ni kan känna er säkra genom hela processen. Se det som ett tillfälle att faktiskt uppdatera och modernisera er shop istället! Förändringar medför också alltid möjligheter.

Vi hjälper er gärna att ta reda på vilken PHP-version som ni har och vilken PHP-version som just Er installation av Prestashop, Opencart eller WooCommerce klarar av.
Vi kan guida er och ge kvalificerade råd om vilken väg som blir mest kostnadseffektiv för Er.

När man väljer version av Prestashop och Opencart så råder vi er alltid att välja någon av de senaste stabila versionerna. Är ni osäkra så fråga oss gärna genom formuläret nedan. Vi tar gärna fram en kostnadsfri offert.

Se alltid till att ha lite extra buffert-tid till när din PHP-version går ut. Då slipper du stressiga beslut när End-of-life-datumet börjar närma sig. Det är stressiga beslut som brukar bli dyrare. Planerar man allt i god tid så går det såklart också att hålla priset nere.

Låt oss lotsa er genom djungeln. Vi har migrerings-verktygen och kunskapen att göra omställningen så smidig som möjligt. Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert genom kontaktformuläret på denna sida.

Tänk på säkerheten.
Håll din PHP-version uppdaterad!

Kostnadsfri offert för att uppdatera PHP-version – Svar inom 24h

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss. Vi hör sen av oss inom kort för fler detaljer. Välj tjänsten ”PHP-versions-relaterat” nedan.


Läs mer på den officiella sidan för PHP:
http://php.net/supported-versions.php

Innehar F-skattsedel | Bolagsregistrerad

Hemsidan och samtliga kontaktformulär är SSL-krypterade via Let´s Encrypt för både vår och er säkerhet.
J.F. HemsidePortalen.se © 2010–
Alla rättigheter förbehålls