Skip to main content

Google Analytics-utbildning

Kursinfo – Google Analytics-utbildning

Utbildningstyp: Grundkurs på distans
Plats: Valfritt på distans
Längd: 2 månader
Startdatum: Individuellt startdatum
Kursplattform: Support-center
Pris: 5 119 kronor
Lär dig grunderna inom både – Google Analytics & Google Search Console. Utbildningen är på sammanlagt 2 månader.

Vi har slagit ihop Google Search Console & Google Analytics-utbildningen till en kraftfull grundkurs. Här lär du dig grunderna för dessa bådas fantastiska statistik-verktyg. Oavsett om du ska arbeta med hemsida eller webshop så kan denna kurs hjälpa dig på rätt kurs! Arbetar du med SEO och försöker få din hemsida eller webshop att synas högt upp hos Google?

Denna Google Analytics-utbildning hjälper dig att få det extra raket-bränslet som behövs för att komma över tröskeln gentemot dina konkurrenter! Genom att lära dig att använda statistiken på rätt sätt så kan du också styra om sökresultaten till din fördel och din placering hos Google.
Google Analytics-kurs
Här är grundkursen som ser till att du får rätt kunskap, rätt verktyg och lär dig rätt tekniker för att få ut så mycket som möjligt i statistiken.

Både Google Search Console och Google Analytics handlar om statistik-hantering. Vi lär ut hur du kan dra nytta av den på ett grundläggande sätt. Google Analytics-utbildningen lär självklart ut hur du kopplar din sida så att du kan börja läsa av statistiken.

Detta går vi igenom i Google Analytics-utbildningen:

  • Utbildningen börjar såklart med att berätta lite bakgrund och historia bakom verktygen – Just för att ge en helhetsförståelse
  • Vi berättar vad du faktiskt kan använda verktygen till. Vad är det för fördelar som statistiken rent praktiskt kan användas till. I början av kursen berättar vi vad de kan användas till. Senare i kursen fokuserar vi på hur du uppnår detta.
  • Kursen är en grundkurs och tanken är att lära grundläggande tekniker
  • Du kommer lära dig att navigera i både Google Search Console & Google Analytics gränssnitt
  • Hur du aktiverar spårningskoderna till nästan vilken plattform som helst
  • Kursen lär ut hur du kan finna nya sökord som passar din målgrupp
  • Och så mycket mer

Sedan visar vi hur du kan plocka ut de ”guldkornen” ur statistiken som gör att du kan synas högre hos Google på rätt sökord och rätt målgrupp.
OBS!
Du behöver ha koll på SEO för att kunna gå denna kurs.
Vi rekommenderar därför att du först går vår SEO-kurs.

Gå gärna denna tillsammans med SEO-kursen i ett paket. Där du först börjar med SEO-kursen. Då kan vi erbjuda hela 1 000kr rabatt på totalpriset!

Denna kurs kommer ej ha möjlighet att lära dig sådan kunskap som saknas inom SEO.

Intresseanmälan till Google Analytics- & Google Search Console-kursen

Fyll i formuläret för att göra en intresseanmälan eller för att komma i kontakt med kursledaren.
Anmälan är inte bindande.

Vilken erfarenhet av undervisning har vi?

Vi har bedrivit distanskurser i många år. Just nu har vi åtta olika utbildningar som vi håller i. Alla kurserna är uppbyggda enligt exakt samma vinnande modell. Vi har fått betyget 4,8 av 5,0 av tidigare kursdeltagare hos tredjeparts. Det säger en del om vår kompetens och förmåga att leverera kunskap på ett pedagogiskt sätt. Vi håller kurser inom några av de hetaste områdena i världen idag.

All undervisning sker via vårt populära support-center, där allt blir samlat på ett ställe och där vår responstid på frågor blir snabb.
Google Search Console kurs
J.F. HemsidePortalen.se samarbetar med:


(Samtliga priser på sidan är exkl. moms)