Uppdatera till PHP 8.x – Webshop & Hemsida

Prestashop PHP 8
Prestashop PHP 8, Opencart PHP 8 & WordPress PHP 8

PHP 8-problem? Vi löser det!

Behöver ni uppdatera till Prestashop PHP 8, Opencart PHP 8 eller WordPress/WooCommerce PHP 8? Vi kan hjälpa er att få hemsidan/webshopen att fungera med PHP-version 8.0 eller PHP 8.1 i ett kick! Eller behöver ni få senaste PHP-version att fungera med Ert design-tema i Prestashop, Opencart eller WordPress/WooCommerce? Vi löser det åt Er!

På bilden nedan har vi sammanställt vilka PHP-versioner som behöver åtgärdas omedelbart, snarast eller som har gott om tid kvar innan de behöver uppdateras.
Det är säkerhetsuppdateringarna som slutar att rullas ut inom kort för PHP 7 och lägre. Den som kör PHP 7 (och lägre) behöver uppdatera snarast. Det betyder att er webshop kan hamna i allvarliga säkerhetsrisker och i värsta fall sluta fungera helt! Vissa webbhotell har nämligen en s.k. ”tvingande uppgradering till PHP 8”. Och om shopen/hemsidan då inte klarar PHP 8 så kommer hela eller delar av sidan sluta fungera då. Vi kan även hjälpa er avgöra vad ni behöver. Kontakta oss så hjälper vi er vidare och svarar gärna på frågor!

Längst ner på denna sida kan du se en bild som sammanställer exakta datum som respektive PHP-version uppdateras och således är säkra att avnända. Bilden är tagen från PHP.net:s egna hemsida. Under bilden har du även direktlänken till deras info-sida.

De PHP-versioner som behöver uppdateras omedelbart har redan gått ut sedan länge och de utgör både en säkerhetsrisk och kan ställa till det med felmeddelanden och felformaterad grafik som visas för besökaren.

Snabb-formulär till PHP 8

Fyll i formuläret nedan och välj vilken plattform som det gäller. Vi kommer att kontakta er så snabbt vi kan för fler detaljer. Så att vi kan ta fram en kostnadsfri offert omgående. Vi kan även boka in ett telefonmöte efter det.

Prestashop PHP 8
PHP-versionernas definitiva End-of-life-datum
(End-of-life-grafiken ovan är uppdaterat för: november 2022)

Se alltid till att ha en aktuell PHP-version för att vara säkra. Speciellt viktigt är det ju för dig som har en webshop där pengar-transaktioner sker. Ni blir själva ansvariga om någon incident inträffar om ni inte håller koll på detta. Låt oss hjälpa er att vara på säker mark.

Det kommer alltför ofta som en chock för många när ens webbhotell hör av sig med att närmaste PHP-version har utgångsdatum (s.k. ”End of life”). Just nu är det PHP-version 7.4 som är kritisk då säkerhetsuppdateringar och den aktiva supporten avslutas i november 2022. Det skickas bara ut säkerhetsuppdateringar fram till 28 november 2022. Det är då PHP-version 7.4 når sin s.k. ”end-of-life”-cykel, vilket i praktiken betyder att given PHP-version går i graven.

Har man otur så kan ens Tema, moduler/plugins eller hela webshopen/hemsidan sluta eller delvis sluta att fungera över natten då många webbhotell har ”tvingande” uppgraderingar av PHP-versionerna.

Installera senaste PHP-version för din webshop
Vi hjälper dig uppdatera till Prestashop PHP 8

Vi hjälper er gärna med att uppdatera PHP-version. Just nu är det stor efterfrågan på att uppgradera till Prestashop PHP 8. Vissa shopar går att göra mindre ändringar på för att allt ska fungera. Tyvärr krävs det ofta att större arbete behövs göras. I många fall gällande Opencart eller Prestashop så måste vi migrera över er shop till en nyare installation. Detta då många helt enkelt sitter på en för gammal version som inte är kompatibel med PHP-version 8.x.

Vi har utfört migreringar i många år och har en väl utvecklad modell för detta. Det gör att ni kan känna er säkra genom hela processen och att den inte behöver ta så lång tid att utföra. Se det som ett tillfälle att faktiskt uppdatera och modernisera er shop istället! Förändringar medför också alltid möjligheter.

Vi hjälper er gärna att ta reda på vilken PHP-version som ni har och vilken PHP-version som just Er installation av Prestashop, Opencart eller WooCommerce/WordPress klarar av.
Vi kan guida er och ge kvalificerade råd om vilken väg som blir mest kostnadseffektiv för Er.

När man väljer version av Prestashop och Opencart så råder vi er alltid att välja någon av de senaste stabila versionerna. Är ni osäkra så fråga oss gärna genom formuläret nedan. Vi tar gärna fram en kostnadsfri offert.

Se alltid till att ha lite extra buffert-tid till när din PHP-version går ut. Då slipper du stressiga beslut när End-of-life-datumet börjar närma sig. Stressiga beslut blir annars lätt dyrare. Planerar man allt i god tid så går det såklart att hålla priset nere.

Låt oss lotsa er genom djungeln. Vi har migrerings-verktygen och kunskapen att göra omställningen så smidig som möjligt. Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert genom kontaktformuläret på denna sida.

Tänk på säkerheten och laddningshastigheten.
Håll din PHP-version uppdaterad.
Kontakta oss redan idag!

Kostnadsfri offert för att uppdatera PHP-version – Svar inom 24h

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss. Vi hör sen av oss inom kort för fler detaljer. Välj tjänsten ”PHP-versions-relaterat” nedan.


Uppgradera till PHP-version 8
Ovan bild visar hur länge respektive PHP-version får uppdateringar och är säkra att använda

Läs mer på den officiella sidan för PHP:
http://php.net/supported-versions.php

Innehar F-skattsedel | Bolagsregistrerad
Hemsidan och samtliga kontaktformulär är SSL-krypterade via Let´s Encrypt för både vår och er säkerhet.
J.F. HemsidePortalen.se © 2010–
Alla rättigheter förbehålls

Ägare: Joachim Fredriksson
Vi finns i Tyresö, Stockholm