Skip to main content

Bygga webshop

Vi bygger, integrerar, supportar & uppgraderar webshopar

Här kan du läsa om de e-handels-plattformar som vi erbjuder våra kunder (Prestashop, Opencart & WooCommerce). Vi har lång erfarenhet och kan lösa det mesta rent tekniskt. Behöver ni hjälp med att integrera dropshipping så har du kommer helt rätt! Proffessionell webbyrå – Webshop för all typ av e-handel.

Längre ner på sidan kan du läsa om skillnaderna på webshop-plattformarna som vi stödjer samt klicka dig vidare på respektive för att läsa mer om fördelar och nackdelar som de har.
Bygga webshop

Bygga webshop – Välj e-handelsplattform

Vet ni inte vilken plattform som ni ska välja så kan vi guida er till det val som är bäst för just Er verksamhet. Beroende på vilka krav ni har på bland annat funktionalitet, design och användarvänlighet. Just nu arbetar vi med Prestashop, WooCommerce och Opencart. Det är alla stabila och bra webshop-lösningar som alla har sina fördelar och nackdelar.

Klicka på den webshop-plattform som ni finner intressant nedan för att läsa mer om just den.

Prestashop-support

Prestashop support

Prestashop

Med Prestashop finns egentligen inga begränsningar vad gäller funktioner att implementera. Här kan du uppnå oerhört avancerade lösningar. Designen går att få till en professionell nivå. Inlärningskurvan är lite högre för Prestashop då den också är mer avancerad och når lite längre än många andra e-handels-plattformar.

Prestashop är lättkonfigurerad och har en officiell Klarna Checkout-lösning som fungerar bra. Vilket gör plattformen till extra attraktiv för många.

WooCommerce-support

WooCommerce support

WooCommerce

WooCommerce är en utveckling av den populära hemside-plattformen WordPress och är enkel att ta till sig. Otroligt intuitivt. Det finns stöd för alla tänkbara betalnings- och fraktlösningar. Vi rekommenderar WooCommerce till mindre webshopar som inte har så många produkter.

Det går att skräddarsy WooCommerce i stort sett lika långt som man kan skräddarsy en WordPress-hemsida. Det går att få till en fantastisk design, layout och användarvänlighet. Om du är van vid WordPress är det här det mest naturliga valet.

Opencart-support

Opencart support

Opencart

Opencart har ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt. Dess design går att få till både vacker & professionell, med en modern touch. Enkelheten är slående och inlärningströskeln till Opencart är nog den lägsta av samtliga e-handelslösningar som vi presenterar.

Opencart har kanske den snyggaste designen för en webshop. Nu finns äntligen en Klarna Checkout-lösning för svenska marknaden. Opencarts enda nackdel är att det kan vara lite för enkel för vissa e-handlare.

Kostnadsfri offert för att bygga webshop

Ange dina uppgifter i formuläret nedan och klicka på skicka så hör vi av oss om detaljerna inom kort.

Jämföra e-handels-plattform

Att jämföra e-handels-plattform är lite som att jämföra äpplen med päron. Vilken är bäst, vilken är snyggast o.s.v.? Att bygga webshop är som med allt annat, det är en smaksak och beror på Er egen kravlista. Alla tre plattformarna är just nu väldigt populära plattformar. De har bara lite olika profiler och passar olika företag olika bra. Vi hjälper Er gärna att göra ett väl avvägt val av webshop-plattform som passar just era mål, krav och produktlinje. Kontakta oss i kontaktformuläret på denna sida så hjälper vi er.

Uppgradera till PHP 8 – Webshop

PHP-version 7.4 har gått i graven och nått sin End-of-life-cykel. Vilket innebär att inga fler säkerhetsuppdateringar skickas ut. Då en webshop hanterar penga-transaktioner så är det helt avgöranade att säkerheten är hög. Enda lösningen är att uppdatera PHP-version. Det brukar vara bra att låta ett duktig webbyrå göra detta så att inte konflikter och buggar uppkommer som kan bli svåra att bli av med annars. Design-temat är extra känsligt. Så kolla att det har stöd för nästa PHP-version innan ni uppgraderar. Ett tips är att ni uppdaterar till PHP 8 och testkör sidan. Uppstår det buggar, fel eller hela sidan slutar fungera, ja då vet ni att sidan inte klarar PHP 8 ännu.

Ofta behöver man också se över vilken version av plattformen Prestashop, Opencart och WooCommerce man har också. För att se så att den också har stöd för den den PHP-version man vill använda.

Vi har flera effektiva verktyg för att lösa detta. Vi har både kortsiktiga och långsiktga lösningar som går olika fort. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att omforma. Ta detta som ett tillfälle att förnya er. Läs mer här: Uppgradera webshop till PHP-version 8

Att snabbt få lägre PHP-version att fungera igen

Vill du att en sida som slutat fungera, p.g.a. PHP-versionsuppgradering, skall börja fungera omedelbart så rekommenderar vi att du byter webbhotell till Oderland.se. Det är ett stort, seriöst och professionellt webbhotell som kommer att fortsätta att ha stöd för de lägre PHP-versionerna. Detta är inte att rekommendera som långsiktig lösning. Men som temporär lösning medans sidan uppgraderas är det den snabbaste lösningen. Du kan skapa konto på deras hemsida: Oderland.se

Behöver ni hjälp med att flytta över domän och sida till Oderland så kontakt oss. Vi kan lösa allt ni behöver!

Byta webshop plattform

Om ni bara är ute efter att byta e-handelsplattform från en plattform till en annan kan du läsa mer om det här: Byta webshop plattform

Dropshipping

Att gå över till dropshipping har många fördelar. Du behöver inte ha något eget lager. Allt kan istället skickas direkt till kunden från tillverkaren eller grossisten. Det är både kostnadseffektivt och ofta får kunden varan snabbare. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig att komma igång med dropshipping på din webshop: Komma igång med dropshipping

Självklart kan vi även hjälpa er med att ordna så att Er GDPR-integritetspolicy presenteras bra och innehåller allt nödvändigt.

Kostnadsfri offert för att bygga webshop

Ange dina uppgifter i formuläret nedan och klicka på skicka så hör vi av oss om detaljerna inom kort.