Bygga webshop

Att välja e-handelsplattform & bygga webshop

Här kan du först läsa mer om de e-handels-plattformar som vi erbjuder våra kunder. Vi har lång erfarenhet och kan lösa det mesta ni vill inom dessa.

Längst ner på sidan finner du en tabell med jämförande skillnader, fördelar och nackdelar med plattformarna.
Bygga webshop
Vet ni inte vilken plattform ni ska välja så kan vi guida er till det val som är bäst för just Er verksamhet. Beroende på vilka krav ni har på bland annat funktionalitet, design och användarvänlighet, så görs det valet.

Välj då alternativet som heter ”Bygga en ny webshop” i formuläret för att få en kostnadsfri offert.

Tre webbshops-plattformar som vi arbetar i

Opencart & Prestashop
Vi arbetar professionellt med flera webbshop-lösningar som bygger på Open-source. Opencart och Prestashop är våra förstahandsval de flesta gångerna när vi ska bygga webshop. Det är kraftfulla lösningar som paketerats på ett sätt så att även den ovane klarar att administrera e-handelslösningen. Vi har kompletta paket för att bygga webshop samt för att ge support.

Opencart & Prestashop är beprövade och populära plattformar. Här har du användarvänliga gränssnitt som gör att du får en bra kontroll på din webbshop. Båda plattformarna går att bygga ut med s.k. moduler/extensions vilket gör möjligheterna nästan oändliga. Hör gärna av er om ni vill veta mer.
WooCommerce
För den som är van vid WordPress som hemsida eller blogg så finns WooCommerce. Den passar för mindre webbshops-lösningar. För dig som har ett nytt litet företag där du vill testa dina vingar inom e-handel.

Kostnadsfri offert på webshop – Svar inom 24h

Ange dina uppgifter i formuläret nedan och klicka på skicka så hör vi av oss om detaljerna inom kort.


Fördelar & nackdelar när ni ska bygga webshop?

Välj nedan genom att klicka på den webshops-plattformen ni är intresserad av
Opencart support

Opencart

Opencart har ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt. Dess design går att få till både vacker & professionell med en modern touch. Enkelheten är slående och inlärningströskeln till Opencart är nog den lägsta av samtliga fyra e-handelslösningar vi presenterar.

Opencart har vad jag anser möjlighet att få till den absolut snyggaste designen. Enda nackdelen egentligen är att de i dagsläget inte har någon svensk officiell Klarna-lösning. Samt att enkelheten är just för enkel för en del.
Prestashop support

Prestashop

Med Prestashop finns egentligen inga begränsningar vad gäller funktioner att implementera. Här kan du uppnå oerhört avancerade lösningar. Designen går att få till på ett professionellt vis. Inlärningskurvan är lite högre för Prestashop då den också är mer avancerad och når lite längre än många andra e-handels-plattformar.

Prestashop har en lättkonfigurerad och officiell Klarna Checkout-lösning som fungerar bra, vilket gör plattformen till extra attraktiv för många.
WooCommerce support

WooCommerce

WooCommerce är en utveckling av den populära hemside-plattformen WordPress och är därför enklare att ta till sig för många. Vi rekommenderar endast WooCommerce till mindre webshopar med få produkter. Med max 100st produkter. Då fungerar WooCommerce bra.

Det går att skräddarsy WooCommerce i stort sett lika långt som man kan skräddarsy en WordPress-hemsida. Om du är van vid WordPress är det här det mest naturliga valet.

Att jämföra e-handels-plattform är lite som att jämföra äpplen med päron. Vilken är bäst, vilken är snyggast o.s.v.? Att bygga webshop är som med allt annat, det är en smaksak och beror på Er kravlista. I tabellen ovan kan du läsa lite mer webbshopparnas fördelar.

Uppgradera PHP-version

Många e-handlare är nu i en situation där det sker ett stort skifte när det gäller PHP-version. PHP-version 7.2 har gått i graven och PHP-version 7.3 når sin End-of-life-cykel i december i år.

Detta gör att ni som har lägre versioner av Opencart och Prestashop kommer att behöva uppgradera respektive till en senare version för att webshopen ska fungera med senare PHP-version.

Vi har effektiva verktyg för att lösa detta. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att omforma. Ta detta som ett tillfälle att förnya er. Läs mer här: Uppgradera webshop till PHP-version 7x

Byta webshop plattform

Om ni bara är ute efter att byta e-handelsplattform från en plattform till en annan kan du läsa mer om det här:
Byta webshop plattform

Självklart kan vi även hjälpa er med att ordna så att Er GDPR-integritetspolicy presenteras bra och innehåller allt nödvändigt.

Kostnadsfri offert på webshop – Svar inom 24h

Ange dina uppgifter i formuläret nedan och klicka på skicka så hör vi av oss om detaljerna inom kort.


Innehar F-skattsedel | Bolagsregistrerad

Hemsidan och samtliga kontaktformulär är SSL-krypterade via Let´s Encrypt för både vår och er säkerhet.
J.F. HemsidePortalen.se © 2010–
Alla rättigheter förbehålls