En liten och personlig webbyrå & SEO-byrå, som får jobbet gjort - i tid!
  • Hem
  • Bygga webshop

Bygga webshop

Att välja e-handelsplattform & bygga webshop

Här kan du först läsa mer om de e-handels-plattformar som vi erbjuder våra kunder. Vi har lång erfarenhet och kan lösa det mesta ni vill inom dessa.

Längst ner på sidan finner du en tabell med jämförande skillnader, fördelar och nackdelar med plattformarna.

Bygga webshop

Vet ni inte vilken plattform ni ska välja så kan vi guida er till det val som är bäst för just Er verksamhet. Beroende på vilka krav ni har på bl.a. funktionalitet, design och användarvänlighet, så görs det valet.

Välj då alternativet som heter ”Bygga en ny webshop” i formuläret för att få en kostnadsfri offert på denna sida. Då vet vi att ni vill ha den guidningen.De fyra webbshop-plattformar som vi arbetar i

Opencart & Prestashop
Vi arbetar professionellt med flera webbshop-lösningar som bygger på Open-source. Opencart och Prestashop är våra förstahandsval de flesta gångerna när vi ska bygga webshop. Det är kraftfulla lösningar som paketerats på ett sätt så att även den ovane klarar att administrera e-handelslösningen. Vi har kompletta paket för att bygga webshop samt supporta den i den grad som ni själv vill.

Opencart & Prestashop är beprövade och populära plattformar. Här har du användarvänliga gränssnitt som gör att du får en bra kontroll på din webbshop. Båda plattformarna går att bygga ut med s.k. moduler & extensions i många variationer. Hör av er för fler detaljer.
WooCommerce
För den som är van vid WordPress som hemsida eller blogg så finns WooCommerce. Den passar för mindre webbshops-lösningar. För dig som har ett nytt litet företag där du vill testa dina vingar inom e-handel.
Magento
För dig som istället satsar stort och uppskattar skalbarheten för att växa kan Magento vara valet. Här är det bl.a. användarvänlighet, säkerhet och skalbarhet som är stora fördelar.

Fördelar & nackdelar när ni ska bygga webshop?

(Välj nedan genom att klicka på webshops-plattformen ni är intresserad av)

Opencart
Webbshop

Opencart

Opencart har ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt. Dess design går att få till både vacker & professionell med en modern touch. Enkelheten är slående och inlärningströskeln till Opencart är nog den lägsta av samtliga fyra e-handelslösningar vi presenterar.

Opencart har vad jag anser möjlighet att få till den absolut snyggaste designen. Enda nackdelen egentligen är att de i dagsläget inte har någon svensk officiell Klarna-lösning. Samt att enkelheten är just för enkel för en del.

Läs mer

Prestashop
Webbshop

Prestashop

Med Prestashop finns egentligen inga begränsningar vad gäller funktioner att implementera. Här kan du uppnå oerhört avancerade lösningar. Designen går att få till på ett professionellt vis. Inlärningskurvan är lite högre för Prestashop då den också är mer avancerad och når lite längre än många andra e-handels-plattformar.

Prestashop har både en bra och officiell Klarna- och Klarna Checkout-lösning som fungerar.

Läs mer

Magento
Webbshop

Magento

Magento är en användarvänlig, mobilvänlig och SEO-vänlig e-handels-lösning. De har även satsat mycket på att vara en säker webbshop-plattform.

Magento har satsat mycket på att vara skalbart, d.v.s. möjligheterna att växa och utveckla plattformen vidare allteftersom verksamheten växer är goda. Plattformen är bl.a. av dessa skäl populär bland några av världens största e-handels-aktörer.

Läs mer

WooCommerce
Webbshop

WooCommerce

WooCommerce är en utveckling av den populära hemside- och blogg-plattformen WordPress. Den är just också därför enklare att ta till sig för många. Vi rekommenderar endast WooCommerce till mindre webbshopar med få produkter. Med maximalt 100st produkter. Då fungerar WooCommerce väldigt bra.

Det går att skräddarsy WooCommerce i stort sett lika långt som man kan skräddarsy en WordPress-hemsida. Är du van vid WordPress kanske det här är det mest naturliga valet när du ska starta webbshop. WooCommerce är inte en webbshop i sitt DNA vilket innebär att den inte har lika intuitiva och enkla lösningar som de renodlade webbshoparna.

Läs mer


Att jämföra e-handels-plattform är lite som att jämföra äpplen med päron. Vilken är bäst, vilken är snyggast o.s.v.? Att bygga webshop är som med allt annat, det är en smaksak och beror på Er kravlista. I tabellen ovan kan du läsa lite mer webbshopparnas fördelar.

Byta webshop plattform

Om ni bara är ute efter att byta e-handelsplattform från en plattform till en annan kan du läsa mer om det här:
Byta webshop plattform


Självklart kan vi även hjälpa er med att ordna så att Er GDPR-integritetspolicy presenteras bra och innehåller allt nödvändigt.


SEO-byrå & WordPress-webbyrå specialiserad inom SEO - Sökoptimering


Vårt kontor finns i Tyresö i Södra Stockholm. Vi tar uppdrag inom hela EU.