Varmt välkommen till en liten och personlig webbyrå & SEO-byrå, som får jobbet gjort - i tid!
  • Hem
  • Bygga webshop

Bygga webshop

Att välja e-handelsplattform & bygga webshop

Här kan du först läsa mer om de e-handels-plattformar som vi erbjuder våra kunder. Vi har lång erfarenhet och kan lösa det mesta ni vill inom dessa.

Längst ner på sidan finner du en tabell med jämförande skillnader, fördelar och nackdelar med plattformarna.

Bygga webshop

Vet ni inte vilken plattform ni ska välja så kan vi guida er till det val som är bäst för just Er verksamhet. Beroende på vilka krav ni har på bl.a. funktionalitet, design och användarvänlighet, så görs det valet.

Välj då alternativet som heter ”Bygga en ny webshop” i formuläret för att få en kostnadsfri offert.

De tre webbshop-plattformar som vi arbetar i

Opencart & Prestashop
Vi arbetar professionellt med flera webbshop-lösningar som bygger på Open-source. Opencart och Prestashop är våra förstahandsval de flesta gångerna när vi ska bygga webshop. Det är kraftfulla lösningar som paketerats på ett sätt så att även den ovane klarar att administrera e-handelslösningen. Vi har kompletta paket för att bygga webshop samt för att ge support.

Opencart & Prestashop är beprövade och populära plattformar. Här har du användarvänliga gränssnitt som gör att du får en bra kontroll på din webbshop. Båda plattformarna går att bygga ut med s.k. moduler/extensions vilket gör möjligheterna nästan oändliga. Hör gärna av er om ni vill veta mer.
WooCommerce
För den som är van vid WordPress som hemsida eller blogg så finns WooCommerce. Den passar för mindre webbshops-lösningar. För dig som har ett nytt litet företag där du vill testa dina vingar inom e-handel.

Fördelar & nackdelar när ni ska bygga webshop?

(Välj nedan genom att klicka på webshops-plattformen ni är intresserad av)

Opencart
Webbshop

Opencart

Opencart har ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt. Dess design går att få till både vacker & professionell med en modern touch. Enkelheten är slående och inlärningströskeln till Opencart är nog den lägsta av samtliga fyra e-handelslösningar vi presenterar.

Opencart har vad jag anser möjlighet att få till den absolut snyggaste designen. Enda nackdelen egentligen är att de i dagsläget inte har någon svensk officiell Klarna-lösning. Samt att enkelheten är just för enkel för en del.

Läs mer

Prestashop
Webbshop

Prestashop

Med Prestashop finns egentligen inga begränsningar vad gäller funktioner att implementera. Här kan du uppnå oerhört avancerade lösningar. Designen går att få till på ett professionellt vis. Inlärningskurvan är lite högre för Prestashop då den också är mer avancerad och når lite längre än många andra e-handels-plattformar.

Prestashop har både en bra och officiell Klarna- och Klarna Checkout-lösning som fungerar.

Läs mer

WooCommerce
Webbshop

WooCommerce

WooCommerce är en utveckling av den populära hemside- och blogg-plattformen WordPress. Den är just också därför enklare att ta till sig för många. Vi rekommenderar endast WooCommerce till mindre webshopar med få produkter. Med maximalt 100st produkter. Då fungerar WooCommerce väldigt bra.

Det går att skräddarsy WooCommerce i stort sett lika långt som man kan skräddarsy en WordPress-hemsida. Är du van vid WordPress kanske det här är det mest naturliga valet när du ska starta webshop. WooCommerce är inte en webshop i sitt DNA vilket innebär att den inte har lika intuitiva och enkla lösningar som de renodlade webshoparna.

Läs mer


Att jämföra e-handels-plattform är lite som att jämföra äpplen med päron. Vilken är bäst, vilken är snyggast o.s.v.? Att bygga webshop är som med allt annat, det är en smaksak och beror på Er kravlista. I tabellen ovan kan du läsa lite mer webbshopparnas fördelar.

Uppgradera PHP-version

Många e-handlare är nu i en situation där det sker ett stort skifte när det gäller PHP-version. Den tidigare så populära PHP-versionen 5.6, som varit vanlig för Opencart och Prestashop, har nått sitt s.k. end-of-life-datum.

Detta gör att ni som har Opencart v.1.5 eller lägre eller ni som har lägre Prestashop-version än 1.6 kommer att behöva uppgradera Opencart respektive Prestashop till en senare version för att webshopen ska fungera med PHP-version 7.x.

Vi har effektiva verktyg för att lösa detta. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att omforma. Ta detta som ett tillfälle att förnya er. Läs mer här:
Uppgradera-webshop-till-php-version-7-2

Byta webshop plattform

Om ni bara är ute efter att byta e-handelsplattform från en plattform till en annan kan du läsa mer om det här:
Byta webshop plattform

Självklart kan vi även hjälpa er med att ordna så att Er GDPR-integritetspolicy presenteras bra och innehåller allt nödvändigt.


SEO-byrå & WordPress-webbyrå specialiserad inom SEO - Sökoptimering

Vårt kontor finns i Tyresö i södra Stockholm. Vi tar uppdrag i hela Europa.