Skip to main content

Uppgradera till PHP 8.2 – Webshop & Hemsida

Prestashop PHP 8
Prestashop PHP 8, Opencart PHP 8 & WordPress PHP 8

PHP 8-problem? Vi löser det!

Behöver ni uppgradera till Prestashop PHP 8.2, Opencart PHP 8.2 eller WordPress/WooCommerce PHP 8.2? Vi kan hjälpa er att få hemsidan/webshopen att fungera med PHP-version 8.0, PHP 8.1 eller PHP 8.2 snabbt, men med kvalitet som håller över tiden! Eller behöver ni få senaste PHP-version att fungera med Ert design-tema i Prestashop, Opencart eller WordPress/WooCommerce? Vi löser det åt Er!

På bilden nedan har vi sammanställt vilka PHP-versioner som behöver åtgärdas omedelbart, snarast eller som har gott om tid kvar innan de behöver uppgraderas.
Den 26 november 2023 så når PHP 8.0 sin s.k. ”End of life”, vilket innebär att säkerhetsuppdateringarna till den slutar att släppas. Därför är det nu viktigt att fokusera på att uppdatera till PHP v.8.2.

Säkerhetsuppdateringarna för PHP 7 och lägre slutade att rullas ut för länge sedan nu. Den som kör PHP 7 (och lägre) behöver uppgraderas snarast. Det betyder att er webshop kan hamna i allvarliga säkerhetsrisker och i värsta fall sluta fungera helt! Vissa webbhotell har nämligen en s.k. ”tvingande uppgradering till PHP 8.2”. Och om shopen/hemsidan då inte klarar PHP 8.2 så kommer hela eller delar av sidan sluta fungera då. Vi kan även hjälpa er avgöra vad ni behöver. Kontakta oss så hjälper vi er vidare och svarar gärna på frågor!

Längst ner på denna sida kan du se en bild som sammanställer exakta datum som respektive PHP-version uppdateras och således är säkra att avnända. Bilden är alltså tagen från PHP.net:s egna hemsida. Under bilden har du även direktlänken till deras info-sida.

De PHP-versioner som behöver uppdateras omedelbart har redan gått ut sedan länge och av den anledningen så utgör de en säkerhetsrisk och kan ställa till det med felmeddelanden och felformaterad grafik som visas för besökaren.

Snabb-formulär för snabb offert!

Fyll i formuläret nedan och välj vilken plattform som det gäller. Sedan kommer vi att kontakta er så snabbt vi kan för fler detaljer. Därefter kan vi ta fram en kostnadsfri offert omgående. Vi kan även boka in ett telefonmöte efter det.

Prestashop PHP 8
PHP-versionernas definitiva End-of-life-datum
(För ändamålet är End-of-life-grafikens datum ovan uppdaterade: september 2023)

Säkerhet och att ha lite marginaler

Se alltid till att ha en aktuell PHP-version för att vara säkra. Speciellt viktigt är det ju för dig som har en webshop där pengar-transaktioner sker. Ni blir själva ansvariga om någon incident inträffar om ni inte håller koll på detta. Låt oss hjälpa er att vara på säker mark.

Det kommer alltför ofta som en chock för många när ens webbhotell hör av sig med att närmaste PHP-version har utgångsdatum (s.k. ”End of life”). Just nu är det PHP-version 8.0 som är kritisk för de flesta, då säkerhetsuppdateringar och den aktiva supporten avslutas den 26 november 2023. D.v.s. inga fler säkerhetsuppdateringar kommer att släppas till PHP 8.0 och lägre. PHP-version 8.0 har alltså nått sin s.k. ”end-of-life”-cykel, vilket i praktiken betyder att given PHP-version gått i graven.

PHP-version 8.1 kommer att få ”säkerhetsuppdateringar” fram till november nästa år, 2024. Däremot så slutar den ”aktiva supporten” för PHP 8.1 nu i november i år. Så det gäller att ha lite framförhållning.

Har man otur så kan ens Tema, moduler/plugins eller hela webshopen/hemsidan sluta eller delvis sluta att fungera över natten då många webbhotell har ”tvingande” uppgraderingar av PHP-versionerna.

Webbhotell som fortfarande har stöd för PHP 7 – Prestashop PHP 8.2

Om du använder Prestashop 1.7.x så vet du att plattformen inte fått stöd för Prestashop PHP 8. Många har inte hunnit uppgradera till Presta 8 ännu, som släpptes tidigare i år. Därför är det viktigt att finna temporära lösningar. (Vill du ha hjälp att migrera (kopiera) över din webshop i Pretashop 1.7.x till Pretashop 8 så ta kontakt med oss och fråga om ”migering”, så kan vi ge er en fördelaktig och kostnadsfri offert på det. Vi har gjort många såna migreringar och dom är helt vattentäta, man får med all data.)

Av den anledningen så har vi tagit med alternativet att flytta din webshop eller din hemsida till ett webbhotell som har fortsatt stöd för PHP 8.0 och 7.x. Tänk dock på att din installation blir en säkerhetsrisk som bara du är ansvarig för. PHP 7 har gått i graven vilket betyder att inga fler uppdateringar eller säkerhetsuppdateringar kommer att släppas till PHP 7.x. Nu fokuserar dom på PHP 8.2 framåt. Så även om det på kort sikt kan vara bra att flytta sidan till ett webbhotell som kör lägre PHP-version så är det på lång sikt inget att eftersträva. Vi brukar rekommendera att man flyttar sidan till Oderland.se som klarar lägre PHP-versioner och då ”köper man sig mer tid”. Därefter rekommenderar vi att man migrerar över sidan till en plattforms-version som har stöd för PHP 8.

Det finns många webbhotell att välja mellan, men vi rekommenderar bara ett, och det är Oderland.se. Dom har tekniskt stöd för allt du kan tänka dig och deras support är av högsta klass!

Oavsett om du väljer att migrerar eller bara flytta över allt så kan vi hjälpa er. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Länk till webbhotell som klarar lägre PHP-versioner, för flytt:
www.oderland.se

Snabbformulär vid skyndsamt support-behov

Behöver ni hjälp med att snabbt flytta er webshop eller hemsida p.g.a. PHP-problem så använd nedan snabbformulär:
Installera senaste PHP-version för din webshop
Vi hjälper dig uppdatera Prestashop PHP 8

Att anpassa hemsidan eller webshopen

Vi hjälper er gärna med att uppgradera PHP-version. Just nu är det stor efterfrågan på att uppgradera till Prestashop PHP 8.2. I vissa webshopar räcker det att göra mindre ändringar för att få allt att fungera. Tyvärr krävs det ofta att ett större arbete behöver göras. I synnerhet så är det många fall av just plattformarna Opencart eller Prestashop som behöver detta förfarande. Då måste vi migrera över er shop till en nyare installation. Därför har vi tagit fram en metod för detta som är helt vattentätt. D.v.s. all data kommer med utan undantag. Särskilt då det är många som helt enkelt sitter på en för gammal version och som inte är kompatibel med PHP-version 8.2.

Vi har utfört migreringar i många år och har en väl utvecklad modell för detta. Det gör att ni kan känna er säkra genom hela processen och att den inte behöver ta så lång tid att utföra. Se det som ett tillfälle att faktiskt uppdatera och modernisera er shop istället! Förändringar medför också alltid möjligheter.

Slutligen att välja vilken PHP-version

Vi hjälper er gärna att ta reda på vilken PHP-version som ni har och vilken PHP-version som just Er installation av Prestashop, Opencart eller WooCommerce/WordPress klarar av.
Vi kan guida er och ge kvalificerade råd om vilken väg som blir mest kostnadseffektiv för Er.

När man väljer version av Prestashop och Opencart så råder vi er alltid att välja någon av de senaste stabila versionerna. Är ni osäkra så fråga oss gärna genom formuläret nedan. Vi tar gärna fram en kostnadsfri offert.

Se alltid till att ha lite extra buffert-tid till när din PHP-version går ut. Då slipper du stressiga beslut när End-of-life-datumet börjar närma sig. Stressiga beslut blir annars lätt dyrare. Planerar man allt i god tid så går det såklart att hålla priset nere.

Vi rekommenderar Er såklart att se till att köra PHP-version 8.1 eller PHP-version 8.2. Då de helt enkelt är de senaste, de säkraste och snabbaste. Men också för att då kommer du ha stöd för både vanliga uppdateringar och säkerhetsuppdateringar för en bra tid framåt.

Låt oss lotsa er genom djungeln. Vi har migrerings-verktygen och kunskapen att göra omställningen så smidig som möjligt. Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert genom kontaktformuläret på denna sida.
Tänk på säkerheten och laddningshastigheten.
Håll din PHP-version uppgraderad.
Kontakta oss redan idag!

Kostnadsfri offert som faktiskt löser problem – Svar inom 24h

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss. Vi hör sen av oss inom kort för fler detaljer. Välj tjänsten ”PHP-versions-relaterat” nedan.

Uppgradera till PHP 8.2 eller i alla fall PHP-version 8.1
Ovan bild visar hur länge respektive PHP-version får uppdateringar och är säkra att använda

Läs mer på den officiella sidan för PHP:
http://php.net/supported-versions.php